Cøliaki førte til fertilitet

Jeg har haft maveproblemer siden jeg var teenager. Trods mange undersøgelser var det ikke muligt at finde en årsag. Det var mange år med ondt i maven.

I nov 2012 fik jeg bekræftet at jeg havde cøliaki. Jeg var igen igennem flere undersøgelser og denne gang kunne det fastslåes.

Jeg fik straks omlagt min kost til glutenfri, samt laktosefri. Og allerede en uge efter mærkede jeg store forbedringer. Jeg har den dag idag slet ikke ondt i maven mere.

En måned efter kostomlægning, til min store forundring og overraskelse var jeg gravid. Jeg havde i flere år fået at vide at jeg skulle have hjælp til at få børn da min cyklus ikke fungerede som den skulle, og havde derfor accepteret at jeg nok ikke skulle have børn.

Jeg spiste i en lang periode menstruationsfremkaldende piller da det ikke er sundt for kroppen at gå for mange mdr uden menstruation. Og da jeg kom til tiden hvor jeg skulle tage pillerne som altid startede med en gravidtest først(ren procedure) var den positiv.  Jeg skulle på skiferie med fitnesscentret hvor vi bare skulle ned og give den gas. Det tog lige et par uger at vende sig til tanken og situationen da det ikke lige var planlagt. Havde jo sådan set fået at vide at det var umuligt at blive gravid. Der blev jeg virkelig klar over hvor vigtig kosten er for at kroppen er i balance.

 

Karina Albertsen
Hej, jeg hedder Karina. Det er mig, der skriver indlæggene her på bloggen, ByKarinaAlbertsen.dk. Det er mig en fornøjelse at holde dig, som læser med her på bloggen, informeret om, hvad jeg laver i min fritid såvel, som når jeg arbejder. Jeg glæder mig til at høre fra jer via kommentarerne :)
Scroll to top